Seneste drinks med vodka

Alle drinks med vodka

Champagnebrus

En yderst velsmagende, sød og ganske populær drink.

Se opskrift

Cosmopolitan

En klassisk og elegant drink, som smager fantastisk og er dejligt forfriskende.

Se opskrift

Filur

En ikonisk og velsmagende drink der minder mest af alt om sodavandsis.

Se opskrift

Greyhound

En greyhound er en nem og lækker drink, der består af grapefrugtjuice og vodka…

Se opskrift

Isbjørn

En isbjørn drink er kendetegnet ved sin blå farve og sødme – og så smager den…

Se opskrift

Københavnerstang

Frisk og sommerlig, drink der smager af barndommens lemonade. Og den velkendte…

Se opskrift

Long Island Ice Tea

Long Island ice tea - drinken, der trods sine mange forskellige slags alkohol…

Se opskrift

Moscow Mule

Moscow Mule er en klassiker, der på trods af sin simplicitet smager fremragende…

Se opskrift

Sex on the Beach

En sød, lækker sommerdrink, der med sit frække navn kendes af de fleste.

Se opskrift

Skumbanan

Drinken, der faktisk smager som skumbananer. Sød, sjov og helt perfekt til at…

Se opskrift

Vodka Hyldeblomst

En simpel og lækker sommerdrink, der er nem at lave og smager fremragende.

Se opskrift

Vi har samlet de lækreste opskrifter på drinks med vodka

Vodka er populær i drinks

Vodka er en populær spiritus, når det kommer til, at skulle mixe drinks. Den er at finde på samtlige barer og diskoteker rundt om i landet – i hele verden endda. Mange bartendere vil nok sværge til, at drinks, der indeholder vodka er uundværlig på et drinkskort.

Vodka kan drikkes rent, man kan komme det i en drink eller i en cocktail og endda i shots. Den kommer i mange forskellige varianter og prislejer, så det behøver heller ikke at gøre ondt i pengepungen når man vil have sig en sjus.

Hvad er vodka?

Ordet vodka er russisk og betyder “lille vand” (diminutiv af voda som betyder vand på russisk). Det giver ganske god mening, idet vodka faktisk kun består af vand og alkohol. Det er en klar, ren og smagsløs form for brændevin, der er blevet destilleret på kartofler eller korn – to ingredienser, der ikke efterlader de store smagsspor.

Vodkaen menes også at være opfundet i Rusland i 1300-tallet, hvorefter den indtog Polen og Balkan, og derfra har den spredt sig til resten af verden. Den indeholder en volumenprocent alkohol på mellem 40 og 55. Dermed er den relativt stærk. Du kan få vodka i forskellige smagsvarianter, men oprindeligt er den rene, smagsløse variant den mest eftertragtede og anvendte. Især blandt feinschmeckere og bartendere.

Vodka, vodka, vodka

Vodka er ganske fantastisk – den kan anvendes til virkelig mange forskellige drinks og cocktails. Den er super simpel, hvilket gør den eminent til diverse opblandinger – ja, du har sikkert også en rest stående henne i barskabet, men mangler måske inspiration til en ny opblanding.

Vodka betyder “lille vand”

Når man siger vodka, fremkalder det ofte nogle minder eller associationer hos folk. Du kommer måske til at tænke på en aften i byen, hvor dig og vennerne havde det for grineren. Måske tænker du mere på, hvor ondt i håret du fik dagen efter – du har måske endda svoret, at du aldrig vil røre vodka igen. Mange associerer også vodka med lettere beduggede russere, der altid har en “lille vand” med i tasken. Det er måske ikke virkelighedens tilfælde, at russere drikker vodka som var det postevand, men det er korrekt, at Rusland er nogle af de bedste til at producere og fremstille vodka i verden.

I denne oversigt over drinks med vodka har vi forsøgt at ramme i midten af hvad end du føler for vodka – det er nemlig en virkelig god spiritus, hvis ikke perfekt til langt de fleste opblandinger.

Husk, at du altid kan kontakte os, hvis du har et forslag til en drink, du ikke finder her.