Seneste drinks med gin

Alle drinks med gin

Astronaut

En vaskeægte sommerdrink der smager af den velkendte, klassiske is, Astronaut.

Se opskrift

Long Island Ice Tea

Long Island ice tea - drinken, der trods sine mange forskellige slags alkohol…

Se opskrift

Tom Collins

Lækker, forfriskende og ikke mindst ikonisk drink der minder de fleste om…

Se opskrift

Her finder du de bedste og mest populære opskrifter på drinks med gin

Hvad er gin?

Gin er en alkoholisk drik med en alkoholstyrke på minimum 37,5 procent. Den er destilleret, og får sin smag fra enebær. Gin kan fremstilles på mange forskellige måder, og kommer i mange forskellige smagsvarianter – man kan lidt sammenligne det med tebrygning, da gin fra start af er smagsneutral, hvortil man tilsætter, og pifter smagen op med botanicals, som for eksempel urter, frugter, planter og/eller blomster.

Hvad er gin lavet af?

Gin i sin oprindelige form er lavet på en base af landbrugsethanol, som betyder, at den skal have en helt ren smag, altså, den må kun smage af de råvarer, den er lavet på. Landbrugsethanolen gen-destilleres i en kedel, og har et indhold af alkohol på 96 procent – her skal smagen af enebær være den mest fremtrædende. Når ginen er færdig-destilleret, kan den smagssættes ved at komme naturlige ingredienser og/eller aromastoffer i – det er det der kaldes for botanicals. Man kan også lade den stå i sin rene form, hvor den får sin smag fra destillationsprocessen.

Gin kan som sagt fremstilles på mange forskellige måder, men de tre mest anvendte metoder er, Pot still destillering, Vacuum-destillering og Carterhead-destillering. Hertil er der tre faser i destilleringen, nemlig; head, heart and tail, som fortæller noget om smagen, kvaliteten, og alkoholvolumen – det er forskelligt fra destilleri til destilleri, hvor lang tid processen tager, men oftest er det mellem otte til 12 timer.

Former for gin

Dertil findes der også flere forskellige former for gin. I henhold til EU’s definition og bestemmelse (2008) af gin findes der fire typer af den alkoholiserede enebær-smagende drik. Det er nok ikke helt fyldestgørende den dag i dag, men du får dem lige her, kort fortalt:

Gin – spiritus med smag af enebær
Skal have tydelige smagsspor af enebær.

Destilleret gin
Denne form for gin skal laves ved gen-destillation.

London dry gin
Denne form for gin er også destilleret, men den skal opfylde nogle særlige krav i forhold til produktionsmetoden.

Hvor kommer gin fra?

Gin er oprindeligt fra England, men har sidenhen vundet indpas verden over. Den er især populær i Danmark, hvor der findes over 50 forskellige brands, der producerer gin. Mange danske byer afholder også en årlig gin-festival, hvor man har mulighed for, at smage på de mange forskellige varianter af gin, der er at finde på markedet.

Ordet og navnet “gin” stammer helt tilbage fra det latinske navn Juniperus Communis, som betyder ene-slægten. Det franske ord for enebær er geniévre, som kommer af det latinske navn Juniperus, hvor det hollandske navn genever har sin oprindelse fra, og som ginen er opkaldt efter.

Det siges, at være Fransiscus Sylvius, en professor i medicin der opfandt drinken som et smertelindrende middel til nyren – han mente, at alkohol og enebær var effektive og ikke mindst billige midler i den forbindelse. Senere hen blev den solgt på apoteker som lindring mod fysiske plager af forskellig art.

Gin er eminent som opblanding til drinks

Gin er en lys alkoholiseret drik, hvilket gør den velegnet til mange forskellige opblandinger. Med denne eminente enebæreliksir, som i løbet af de seneste par år virkelig har fået sig en renæssance, er drinks-havet uendeligt stort – så tag på smagsoplevelse i havet af lækre, velsmagende gin-baserede drinks lige her. Velbekomme!