Drinksopskrift

Mimosa

Mimosa drink er en førteklasseses drink, der ofte anvendes til bryllupper eller til anden fin reception.

Ingredienser

  • 12 centiliter champagne eller mousserende hvidvin
  • 6 centiliter appelsinjuice - gerne friskpresset

Antal drinks: 1

Fremgangsmåde

  1. Anvend et champagneglas eller anden glas med høj stilk.
  2. Hæld den afkølede appelsinjuicen i glasset.
  3. Top den derefter med afkølet champagne eller vin.
  4. Eventuelt kom glassene på køl inden servering.
  5. Pynt eventuelt din mimosa med en sukkerkant.

Tip: Med en mimosa drink er det vigtigt at ingredienserne passer sammen, derfor råder vi til at du anvender friskpresset appelsinjuice sammen med en lækker champagne, cremant eller lignende.

En anden lækker og velsmagende variant af en mimosa drink kan være at anvende friskpresset grapefrugt i stedet for appelsinjuice. Du kan selv presse grapefrugter ved håndkraft, anvend da en si så du kommer uden om frugtkød i din mimosa drink.

Om Mimosa drink

Mimosaen stammer fra Frankrig og regnes for at være blevet opfundet på et hotel i Paris i år 1925. Den er blevet opkaldt efter en blomst ved navn mimose, som har samme gule farve. Denne drink er ganske god til brunch, derfor er den også at finde på mange cafeer.

Relaterede drinksopskrifter