Ingredienser

  • 1 flaske Jägermeister
  • Red Bull
  • Almindeligt glas
  • Shotsglas
Antal drinks: 1

Fremgangsmåde

  1. Fyld et almindeligt glas halvt op med Red Bull eller en anden energidrik.
  2. Fyld Jägermeister i shotglasset og sænk det ned i glasset med Red Bull.
  3. Shotsglasset skal flyde i Red Bull, så det ikke blandes sammen.
  4. Drinken bundes i én slurk, så Jägermeister og Red Bull, når du drikker.

 

Tip:

Du bør tilberede Jägerbombs umiddelbart inden servering – så smager de bedst.

Hvad er Jägerbombs?

Jägerbombs er navnet på en drink, som består af Red Bull og Jägermeister. Det er en simpel drink, som dog slår hårdt – og så smager den fantastisk. Den er sjov at drikke, da den først kommer til sin ret, når man bunder glasset. Jägerbombs består af et shotglas med Jägermeister, som placeres i et almindelig glas med Red Bull.

Indholdet af shotglasset bliver først blandt med Jägermeister, i det øjeblik du bunder drinken. Derfor bør drinken også blive fremstillet, umiddelbart før den drikkes, hvis smagen skal komme til sin ret. Der findes også andre versioner af Jägerbombs, hvor energidrikken er byttet ud med øl. Denne kombination er særligt populære i USA og Tyskland.

En Jägerbomb er generelt populær på de danske diskoteker, da koffeinen fra energidrikken og Jägermeisterens forholdsvist høje alkoholprocent på 35% giver et kich, som sparker gang i festen. Sødmen fra Red Bull i kombination med den bitre lakridssmag fra Jägermeisteren giver en spændende smag, som mange kan lide.

Du kender Jägerbombs fra skiferie i Østrig

Jägerbombs er først for alvor kommet til Danmark inden for de seneste 10 år. Den er derfor ikke et helt nyt fænomen herhjemme, omend den ikke er lige så udbredt som mange andre klassikere. Hvis du har været på skiferie i Østrig, er der stor sandsynlighed for, at du kender til Jägerbombs. Her er drinken utroligt populær, og det er der god grund til.

Den er perfekt at varme sig på efter en aktiv dag på pisterne – og så skyldes en væsentlig del af populariteten naturligvis også, at det ikke er en mild drink, selvom den smager fremragende. Jägerbombs er med andre ord den perfekte måde at spare gang i festen på, men du bør være opmærksom på, at den kan slå hårdt.

Af samme årsag er det en god idé at holde regnskab over, hvor mange Jägerbombs du har skyllet ned, så du ikke får mere, end du kan tåle. Det kan dog være svært, da Jägerbombs stort set ikke smager af alkohol. Sødmen fra Red Bull – eller en hviken som helst anden energidrik, du vælger – maskerer den bitre smag fra Jägermeisteren.

Jägerbombs er perfekte til forfesten

Hvis du leder efter en drink, som er nem at lave, og som samtidig smager godt, så er Jägerbombs det perfekte valg. Den egner sig til alle anledninger, men den er især god til forfesten, hvor der skal alkohol indenbords, inden festlighederne fortsætter i byen, til privatfest eller hvad aftenens planer byder på.

Det eneste, du skal bruge, hvis du vil lave Jägerbombs, er almindelige glas, shotglas, energidrik og Jägermeister. Den er nem at lave, og det kan nærmest gå hen at blive et ritual blandt vennerne. Du finder opskriften på Jägerbomb-drink herover. Traditionelt set laves den med Red Bull, men du kan bruge alle former for energidrik.