Vejret er smukt om sommeren, og det er derfor den oplagte årstid at holde en fest. Sommeren betyder, at det tid til at komme udenfor til grillfester, mødes med venner eller tilbringe en aften sammen under stjernerne – og der er intet, der slår en god sommerfest, som bliver afholdt i din egen baghave! Planlægger du at afholde årets sommerfest, er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt.

Men hvad skal du egentligt være opmærksom på? Det kan være svært at danne sig et overblik over på egen hånd. Der er dog ingen grund til at fortvivle, for hjælpen er nær. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du afholder den perfekte sommerfest.

Sørg for, at du har nok siddepladser

Selvom det virker som en indlysende ting, så er det essentielt, at du har nok siddepladser. Det betyder, at du ikke bare skal have siddepladser nok til gæsterne, men også at der er plads til andre gæster, hvis der pludselig kommer nogle forbi på uanmeldt besøg. Her kan det være en god idé at investere i nogle festivalstole, som ikke fylder noget, når de ikke er i brug, men som altid kan hentes frem, hvis der bliver behov for det. Du kan få festivalstole på dette link.

Opsummering: Hvis du skal  være vært for større fester med flere end bare din familie eller nære venner, skal du altid sørge for at have nok siddepladser til alle, hvis du ikke ønsker, at gæsterne skal stå akavet rundt omkring hele tiden. Du kan med fordel også bygge et lounge-område ud af paller, hvis du virkelig vil sikre dig, at gæsterne har mulighed for at hygge sig.

Tilføj behagelige siddepladser omkring grillen

Hvis du holder en sommerfest, skal der selvfølgelig grilles. Det har dog den ulempe, at du som vært ikke er til stede, imens du griller, og så skal gæsterne underholde sig selv. Du kan dog derfor med fordel placere nogle behagelige siddepladser omkring grillen, så du kan stå og snakke med gæsterne, imens der bliver griller. Du kan enten gøre brug af pallemøbler, stole eller noget helt tredje – det vigtigste er, at du er tilstedeværende, så du kan snakke med gæsterne.

Sørg for, at haven bliver pyntet op

Skal du afholde en sommerfest i din egen have, er det vigtigt, at du pynter den op, så det er hyggeligt at være der. Hvis den er kedelig, kan du altid købe nogle smukke planter, som du kan plante i din have. Det hjælper også gevaldigt med et blomsterbed og nogle lækre pallemøbler. Det er ligeledes en god idé at investere i nogle smukke kulørte lamper, som kan hænges i træerne eller i hækken, da det med garanti vil tilføre det ekstra touch, der gør aftenen helt magisk.