Sommeren er her, og med den kommer fristelsen til at arrangere udendørsfester. Men hvis du vil have en udendørs fest, der går som smurt, er der nogle få ting, du skal forberede på forhånd.

Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at det danske sommervejr ikke altid er stabilt. Man kan aldrig vide, hvad man kan forvente, for både hedebølger og pludselige regnskyl er almindelige vejrfænomener om sommeren i Danmark.

Derfor er det vigtigt at planlægge din fest med en backup plan – hvad enten det er at rykke hele arrangementet indendørs eller leje et telt gennem teltudlejning – alt efter dagens vejrforhold. Med en backup-plan bliver din sommerfest helt sikkert en succes.

#1: Sørg for at invitere i god tid

Folk lægger planer for sommeren, så hvis du inviterer dem for sent, kan det være, at de ikke kan deltage i din sommerfest. Derfor er det afgørende, at du sender invitationer til din sommerfest ud senest en måned før festen. Hvis du venter længere tid, vil folk ikke kunne deltage, så prøv at sende invitationerne ud i god tid i forvejen.

Det ville være ærgerligt, hvis der næsten ikke kommer nogle gæster, fordi du har fået en impulsiv idé til en sommerfest – eller fordi du ikke har sørget for at sende invitationer ud i god tid. Du bør sende invitationerne ud i så god tid, som det er muligt. Som tommelfingerregel skal det minimum være én måned, før festen afholdes.

#2: Planlæg underholdning til dine gæster

Hvis vejret er varmt og solrigt, er det nemt nok at underholde dine gæster ved at lade dem spille græsspil som badminton eller fodbold. Men hvis vejret er dårligt, kan det være sværere at holde gæsterne underholdt udendørs – og det kan betyde, at festen er nødt til at rykke indenfor, og det sætter begrænsninger for underholdningen.

Det betyder, at du bør planlægge noget underholdning til dine gæster på forhånd – f.eks. ved at have en DJ eller en anden form for indendørs underholdning som en backup-plan. Du kan også købe nogle sjove brætspil, som gæsterne kan give sig i kast med.

#3: Sørg for, at dine gæster medbringer en paraply

Hvis vejret er dårligt, og der er risiko for regn, er det vigtigt, at du beder dine gæster om at medbringe en paraply. Det er vigtigt, hvis det ender med at regne, og festen foregår i et telt udenfor – særligt, fordi toiletterne ofte er placeret indenfor. Du bør derfor sikre dig, at du beder folk om at tage paraply med, så de kan bevæge sig frit fra teltet og indenfor, når de skal på toilettet.

#4: Glem ikke at planlægge for drikkevarer og mad

Planlægning af mad og drikkevarer er afgørende, hvis du vil sikre, at dine gæster får en god oplevelse. Sørg for at servere nok alkohol til din fest, så folk kan slå sig løs, og prøv også at arrangere nogle af deres yndlingssnacks, såsom kartoffelchips, kringler eller andre lignende snacks.

Det danske sommervejr er ikke altid det mest pålidelige, hvilket betyder, at du bør planlægge et arrangement både indendørs og udendørs, så dine gæster stadig kan hygge sig, selvom vejret er dårligt. Det stiller også krav til maden. Hvis du har arrangeret en grillfest, og det står ned i stænger, kan det være vanskeligt at få gang i grillen – og så er det fornuftigt at have en anden løsning i ærmet.