Drukspil er ikke bare noget, der egner sig til gymnasiefesterne – de kan spilles af folk i alle aldre, og missionen behøver ikke altid at gå ud på at se, hvem der kan blive mest fuld. Uanset hvad, er drukspil sjove og med til at sætte skub i festlighederne. Det bliver dog ikke ved med at være sjovt at spille de samme drukspil om og om igen.

Hvis du og dine venner eller veninder er løbet tør for sjove drukspil, så fortvivl ikke – herunder følger en række gode, sjove og spændende drukspil, der kan sætte skub i festlighederne. Det kræver, at I sætter jer ind i reglerne, men uanset hvad, er det nemt at komme i gang med dem. Sjove drukspil med kort kan sagtens danne rammen om en festlig aften, men det er ikke alle, der kræver udstyr.

Drukspil #1: Gæt en kendt

Til dette drukspil skal I bruge en skål, papirlapper og en kuglepen. Nu skal I hver især tænke på kendte personer, som I skriver ned på papirlapperne. Det kan være personer, der er kendt i hele verden, eller det kan være personer, som udelukkende er kendte i Danmark – og det kan også være fiktive personer som eksempelvis tegneseriefigurer eller superhelte fra fjernsynet.

Trin #1: Når I har skrevet en masse kendte personer ned, skal papirstykkerne krølles eller foldes sammen og placere i skålen. Nu skal I skiftes til at trække en seddel, som indeholder navnet på en kendt person, hvorefter de andre skal gætte, hvem der er tale om – selvfølgelig uden, at I næner navnet. Når en person bliver gættet, får holdet et point.

Trin #2: Nu skal I lægge alle papirlapperne ned i skålen igen og starte forfra. Den eneste forskel er, at I nu udelukkende må bruge ét ord til at beskrive den kendte person. Det lyder måske nemt, når I har været allesammen igennem én gang, men I vil blive overrasket over, hvor svært det kan være. Dem, der gætter flest, har vundet runden.

Trin #3: Alle papirlapperne lægges tilbage i skålen endnu engang, og I starter forfra. Nu må I udelukkende imitere med fagter, uden der indgår ord. Det bliver endnu sværere, hvilket i særdeleshed gør sig gældende, hvis der er alkohol involveret. Når der er kommet en smule indenbords, vil I opdage, hvor vanskeligt det er at gætte personerne.

Drukspil #2: Svar med spørgsmål

Det her spil er et utroligt simpelt drikspil, men det er samtidig sjovt, og I kan komme til at sige nogle sjove og mærkelige ting undervejs. Drukspillet handler om, at I skal svare hinanden med spørgsmål – simple as that. Det foregår ved, at du peger på en spiller og stiller vedkommende et spørgsmål. Efterfølgende skal personen, du pegede på, pege på en anden og stille vedkommende et spørgsmål.

I takt med, at I spiller, skruer I tempoet op, og når en person begynder at fremstamme en sætning, kløjes i ordene eller på anden måde kludre i sætningen, skal der drikkes én tår. Det lyder simpelt, men i takt med at I får alkohol indenbords, vil I finde ud af, hvor vanskeligt det kan være at fremstamme et spørgsmål.

Drukspil #3: Gæt en ven

Vil du gerne vide, hvad dine venner i bund og grund går og synes om dig? Hvis ikke, det er tilfældet, er det ikke nogen god idé at gå i gang med dette sjove drukspil. Det handler nemlig om at gætte, hvem af dine venner eller de øvrige deltagere i drukspillet, som er mest tilbøjelig til forskellige ting. Igen er her tale om et simpelt drukspil, men det er sjovt – og så lærer du noget om de andre deltagere i drukspillet undervejs.

Spillet går i al sin enkelhed ud på, at I skiftes til at stille hinanden spørgsmål om forskellige ting. Spørgsmålene, der bliver stillet, skal alle starte med sætningen: “Hvem er mest tilbøjelig til” – efterfulgt af et spørgsmål. Når spørgsmålet er stillet, skal I tælle til tre, og så skal alle i selskabet pege på den person, som I tror, vil være mest tilbøjelig til at gøre den ting, der bliver spurgt om. Den person, der ender med flest fingre pegende imod sig, er den, der skal drikke en tår.

Spørgsmål, I kan stille, kan eksempelvis være følgende:

  • Hvem er mest tilbøjelig til at ende sine dage som single?
  • Hvem er mest tilbøjelig til at rejse jorden rundt som gammel?
  • Hvem er mest tilbøjelig til at begå et bankrøveri?
  • Hvem er mest tilbøjelig til at blive forælder først?